Perjantai, Syyskuu 27, 2019, 07:48 | Ei kommentteja »

Kiinalainen opiskelijamme Danyi kirjoitti kiinalaisen perinteisen kanapiirakan ohjeen. Kannattaa kokeilla!

KIINALAINEN PERINTEINEN KANAPIIRAKKA 
 
Aineksista tulee 4 annosta. 
Ohje: 
400g    kanajauhelihaa
300g    puolikarkeita vehnäjauhoja

220g   100°C  vettä 
1kpl     kanamuna 
1kpl     punainen paprika 
20ml    soijakastiketta 
1tl        suolaa 
1tl        sokeria 
1/2 tl    valkopippuria 
¼         kuppia vettä 
 
Valmista taikina 
1. Keitä vettä, kunnes se on 100°C. 
2. Sekoita jauhot ja keitä vettä, kunnes se muuttuu taikinaksi. 
3. Laita taikina kannen alle tai tuorekelmuun ja säilytä taikina      huoneenlämmössä. 
Valmistus kestää noin 30 min. 
 
Valmista täyte 
1. Kaada soijakastike, sokeri, valkopippuri ja kanamunan jauhelihan sekaan. 
2. Sekoita jauhelihaa noin 5 minuuttia. 
3. Peitä jauheliha tuorekelmulla. 
4. Säilytä jauheliha jääkaapissa. 
5. Paloittele punainen paprika pieniksi paloiksi ja purista vesi pois. 
  
Valmista piirakan pohja 
1. Jaa taikina 10 osaan.  
2. Pyöritä taikinapalat palloksi.  
3. Paina taikinapalloa ja kaulitse, kunnes halkaisija on 13cm-14cm. 
             
Tee piirakka. 
1. Laita noin 3 lusikallista lihaa kaulitulle piirakkapohjalle. 
2. Nipistä piirakka kiinni. 
 
Paista 
1. Kuumenna pannu ja kaada sinne öljy. 
2. Laita piirakat pannuun ja paista 1 min. 
3. Kaada 1/4 kuppia vettä pannulle. Kaada VAROVASTI vettä pannulle, koska pannu on kuuma! Älä kaada vettä piirakan päälle. Laita sähköliesi keskilämmölle. Laita kansi päälle. 
4. Käännä piirakoita, kunnes vesi on kiehunut pois. Paista piirakoita 1 minuutti. 

Sitten vaan herkuttelemaan!
      
 


KOULUTUSPALVELU DIDASKALOS

Tuomiokirkonkatu 36, 2. krs, 33100 Tampere, 
puh. 040 544 4642, sari leskinen@didaskalos.fi

© Didaskalos Oy | Suunnittelu: Graafinen -idea kirjoittanut Nettisivuhotelli.